Składniki:
- 1 kg (Szynka wieprzowa lub schab wieprzowa albo mięso wołowa)
- tabasco
- pietruszka
- masło osiłkowe lub inne z kostki (nie margaryny)
- sól gruboziarnisty (najlepiej sól morski)
Przygotowanie:
Mięsa pokroić w plastry o grubości 1 cm, ubijać na niej mięsa po tym poskropić tabasco na 1 łyżkę na jedno stronę po obu stronach, za każdym powtarzać czynności. Odstawić do lodówki lub w chłodnej miejsca 2-3 godziny. Miękka masła z posiekanym pietruszką i sypta soli morskiej, wymieszać razem składniki. Odstawić też do lodówki. Po 2-3 godzinach mięsa grillować na grillu, aż soczysty smak i zarumieniony. Masła wyjmować z lodówki to podane jako dodatki dla mięsa, po prostu położyć kawałek masła na gorącej mięsa. Smak rozpuszcza w gębie.
Pycha i niesamowite!
Smacznego!
dobre
OdpowiedzUsuń