Szukaj na tym blogu

niedziela, 17 lipca 2011

Niebo z ogniem w gębie

Składniki:
  • 1 kg (Szynka wieprzowa lub schab wieprzowa albo mięso wołowa)
  • tabasco
  • pietruszka
  • masło osiłkowe lub inne z kostki (nie margaryny)
  • sól gruboziarnisty (najlepiej sól morski)

Przygotowanie:
Mięsa pokroić w plastry o grubości 1 cm, ubijać na niej mięsa po tym poskropić tabasco na 1 łyżkę na jedno stronę po obu stronach, za każdym powtarzać czynności. Odstawić do lodówki lub w chłodnej miejsca 2-3 godziny. Miękka masła z posiekanym pietruszką i sypta soli morskiej, wymieszać razem składniki. Odstawić też do lodówki. Po 2-3 godzinach mięsa grillować na grillu, aż soczysty smak i zarumieniony. Masła wyjmować z lodówki to podane jako dodatki dla mięsa, po prostu położyć kawałek masła na gorącej mięsa. Smak rozpuszcza w gębie. 
Pycha i niesamowite!
Smacznego!

1 komentarz: