Szukaj na tym blogu

sobota, 16 lipca 2011

Sałata po polsku a'la CAESAR'A

Składniki:
  • 1 sałata lodowa lub masłowa
  • 1 duży krążek cebuli
  • 70 g boczek wędzony

Dressing:
  • 3 łyżki chrzanu
  • pieprz do smaku
  • 2-3 łyżeczki: przyprawa marynata do mięs lub do kurczaka
  • 1 łyżka majonezu + 3-4 łyżki śmietany (lub) 2 żółtka jajka + 3 łyżki oliwy + 3 łyżki śmietanej

Przygotowanie:
Sałatę na kawałki, cebulę pokroić na talarek, aby tworzył krążki cebulę. Zaś boczek wędzonego zasmażyć na patelnię by było średnio chrupiące i bardziej zarumienione. Całość zawartość do miski

A przygotowanie dressing do sałaty:
Ubić majoneza + śmietanę lub żółtko jajko + oliwę + śmiętanę. Po tym dodać chrzanu, pieprzu, przyprawę. Mieszać i polać do sałaty. 
Smacznego!

1 komentarz: