Szukaj na tym blogu

niedziela, 17 lipca 2011

Sałatka kuskus z bobem na słodko

Składniki:
  • 150 g bobu
  • 1 karton kuskus
  • 2 garści suszonej żurawiny
  • 1 garść kopru
  • 2 małe ogórki
  • sos sojowy
  • gotowana gorąca woda

Dressing:
  • 2 łyżki octu bals.
  • 4-7 łyżek oliwę
  • 3 1/2 łyżeczki cukru pudru

Przygotowanie:
Kuskus wsyp do garnka, skropić sosu sojowego i wlać gorącej wodę. Mieszaj i przykryj aż wystygnie kuskus. Bobu gotować w wodzie bez osolonej i bez przypraw ziołowych. Po gotowaniu wylej wody, a żurawinę namoczyć w gorącej wodzie, aby były pulchne i miękkie owoc. Z tego całej zawartość składników do miski i też kuskus. Polej dressing, mieszaj i na koniec wrzucić kopru. Znów wymieszać!
Wyśmienicie i lekkie w brzuchu!
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz