Składniki:
- 150 g bobu
- 1 karton kuskus
- 2 garści suszonej żurawiny
- 1 garść kopru
- 2 małe ogórki
- sos sojowy
- gotowana gorąca woda
Dressing:
- 2 łyżki octu bals.
- 4-7 łyżek oliwę
- 3 1/2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie:
Kuskus wsyp do garnka, skropić sosu sojowego i wlać gorącej wodę. Mieszaj i przykryj aż wystygnie kuskus. Bobu gotować w wodzie bez osolonej i bez przypraw ziołowych. Po gotowaniu wylej wody, a żurawinę namoczyć w gorącej wodzie, aby były pulchne i miękkie owoc. Z tego całej zawartość składników do miski i też kuskus. Polej dressing, mieszaj i na koniec wrzucić kopru. Znów wymieszać!
Wyśmienicie i lekkie w brzuchu!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz